Kıraç Sanat ve Spor

2002 yılından itibaren faaliyet gösteren Kıraç Okullları, akademik yeterliliğin yanı sıra sanat ve sportif becerisi yüksek nesiller yetiştirmeyi hedefliyor.

Bu hedeften yola çıkarak bünyesine Sanat ve Spor Okulu’nu dâhil eden Kıraç Okulları, 7 ayrı spor salonunda ve 7 ayrı sanat atölyesinde öğrencilerin yeteneklerine göre destek oluyor.

Spor konusunda Spor ve Sanat Okulu’yla iş birliği yaparak kendi alanında oldukça başarılı eğitmenlerle çalışan Kıraç Okulları, basketbol, voleybol, judo ve aikido branşlarında faaliyet gösteren kursiyerlere, MEB onaylı ve e-okul sistemine kayıtlı resmi sertifikalar sunuyor.

Kıraç Sanat Okulları

Sanatı sosyal yaşamın ayrılmaz bir parçası kabul eden Kıraç Okulları, hafta içi ve sonu kursları ile akademik alanda yakaladığı başarı çıtasını biraz daha yükseltiyor. Çocuklara ve gençlere yönelik kursların eğitmenliğini alanında profesyonel ve deneyimli bir kadro gerçekleştiriyor. Kıraç Okulları bünyesinde piyano, gitar, keman, drama, görsel sanatlar, dans ve anaokulu müzik atölyesi olmak üzere 7 ayrı salon bulunduruyor.

MEB onaylı sertifikanın da sunulacağı grup ve özel ders formatlı sanat kurslarının branşları ve diğer detayları şu şekilde:

• Piyano / 4 kişilik grup dersi veya özel ders

• Keman / 4 kişilik grup dersi veya özel ders

• Gitar / 12 kişilik grup dersi veya özel ders

• Görsel Sanatlar / 20 kişilik grup dersi

Kıraç Spor Okulları

Kıraç Okulları sporda voleybol, basketbol, masa tenisi, aikido, judo, dart alanlarında yine 7 ayrı salonunda tüm öğrencilerini destekliyor.

Amacını; lisanslı sporcu yetiştirmek olarak belirleyen kurs programı, gücünü; branşlarında profesyonel milli sporcularla takviyeli bir uzman kadrodan alıyor. Kurslar, çocukların spor yaşamına ilk adımı atması ve sağlıklı gelişimleri için Kıraç Okulları’nda cumartesi ve pazar günleri yoğun bir program şeklinde yürütülüyor.

Türkiye’nin uluslararası alanda dünya ve Avrupa şampiyonlukları apoletlerini taşıdığı voleybol branşında ise antrenmanlar eski milli voleybolcu Özlem Özdemir’in gözetiminde gerçekleşiyor.

Judo’da ise siyah kuşak 6. Dan sahibi, milli sporcu ve milli hakem Kemal Yazıcı ile çalışmaktayız. Kemal Yazıcı yurtiçi ve yurtdışı karşılaşmalarda da görev alarak güzel başarılara imza atmış bir sporcudur.

Aikido branşındaysa 2003 yılında düzenlenen Aikido Türkiye Şampiyonası’nda birinci olan Hakan Tekcandan ile yolumuza devam ediyoruz. Hakan Tekcandan, Uzakdoğu Savunma sanatlarına 1987 senesinde Tae Kwon Do ile başlamıştır. Şimdi ise okulumuzda verdiği derslerle iyi sporcular yetiştirmeye devam ediyor.