Disiplin Anlayışımız

Kurallar... Demokratik olmak koşuluyla!

Servisteki, sınıftaki, koridordaki, bahçedeki, spor salonundaki, konferans salonundaki vb. ortamlardaki davranışlarımız, "okul kuralları" dediğimiz bir çerçevede gerçekleşir. Okul kuralları, toplumsal kuralların bir parçasıdır.

Düzenli ilişkiler, kurallarla olanaklıdır. Öğrencilerle paylaşılmışsa, gereği öğrencilerce anlaşılmışsa, hatta kimilerinin konulmasında öğrencilerin de görüşleri alınmışsa, kurallara uyum düzeyi yüksek olur.

Kurumumuzdaki kurallar, böylesine bir anlayışın ürünü olarak ve demokratik ilişkilerin gereği olarak vardır. Doğaldır ki kuralların olduğu yerde yaptırımlar da vardır. Bu yaptırımlar, eğitsel niteliklidir. "Hatalı davranışlarından alacağı ders" öğrencimizin hayata güçlü olarak katılmasına yardımcı olacaktır.

İstek ve ricalarımız

Öncelikle velilerimizden, okulumuzun düzenli işleyişine katkıları için aşağıdaki hususların dikkate alınmasını rica ediyoruz:

• Katlarda sınıfların bulunduğu bölümlere çıkılmamalıdır.

• Öğrencilerimizin servis kurallarına uyması konusunda destekler sürdürülmeli; servis bekletilmemeli, dönüş saatlerinde öğrencinin teslim alınması konusunda aksamalara meydan verilmemelidir.

• Veli araçlarını okul bahçesine almayışımız anlayışla karşılanmalıdır.

• Öğrencilerimiz okula cep telefonu getirmemelidir. Gerektiğinde haberleşme için yönetimimizce, öğrencimize her türlü kolaylığın sağlanacağı bilinmelidir.

• Öğretmenlerimizle görüşmeler, veli görüşme günleri ve genel veli toplantıları yanında (gerektiğinde) okul yönetiminin bilgisi dâhilinde alınacak randevularla gerçekleştirilmelidir.