Yaşar Kemal'i Anlamak

Yazar, aydın ve düşünür Yaşar Kemal, okulumuzda düzenlenen bir etkinlikle anıldı. "Yaşar Kemal'i Anlamak" başlığı ile gerçekleşen etkinlik 9 Şubat 2018 Cuma günü okulumuzda yapıldı.

Öğrenciler tarafından hazırlanan ve zengin içeriği ile dikkat çeken program; Kemal'i tanıtan bir belgesel ile başladıktan sonra kendisine ait üç önemli eserle devam etti.

Yaşar Kemal adına basılan ve bestelenen şiirler programa renk katarken sergilenen tiyatro oyunu güzel etkinliğin finali anlamına geldi. Ortaokul 7. ve 8. sınıflar ile lise 9. ve 10. sınıf öğrencilerinin hazır bulunduğu organizasyona ayrıca ilgili kademelerin müdür ve müdür yardımcıları ile öğretmenler katıldı.

Yazarın edebiyat dünyasına kattığı eserlere büyük ilgi gösteren gençler, Anadolu'nun yetiştirdiği bir büyük ustayı yakından tanımanın grurunu yaşadılar.