Tevfik Fikret'e konuk olduk

Türk edebiyatının büyük şairi, Atatürk devrimlerinin ilham kaynağı, sanatı ve edebi kişiliğiyle ölümsüz sanatçımız Tevfik Fikret’in evi olan Aşiyan Müzesi’ni 5. ve 6. sınıf öğrencilerimizle gezme fırsatı yakaladık.

Kelime manası ile ‘’Kuş yuvası’’ anlamını taşıyan "Aşiyan" hakkını verdiği anlamıyla İstanbul’a tepeden bir kuş yuvası misali bakan, bünyesinde nice anıyı biriktiren bir yer.

Kıraç ortaokul öğrencileri, Türkçe dersinde Tevfik Fikret’in çocuklar için yazmış olduğu ‘’Şermin’’ adlı şiir kitabından okudukları şiirlerin sahibini bu gezi esnasında daha iyi tanımış ve anlamış oldular. Okudukları şiirlerin yazıldığı ortamın havasını teneffüs ettiler, Şermin isimli kız çocuğunun temsili tablosunu gördüler.

Bu sayede şiirleri de daha iyi anlama fırsatı bulan öğrenciler ayrıca dünyanın en güzel manzaralarından birine kuş bakışı bakmanın tadını doyasıya çıkardılar.