Rotamız İstanbul Üniversitesi

Kıraçlı gençlerin üniversite tanıtım gezilerinde bu defaki durak İstanbul Üniversitesi oldu. Türkiye'nin en köklü üniversitelerinin başında gelen okula yapılan 7 Mart tarihli geziye Kıraç Anadolu Lisesi 11A, 12A ve 12B sınıfları öğrencileri katıldı.

Tarihi yarımadada bulunan Beyazıt Kampüsü'nde rehber eşliğinde fakülteler ve bölümleri hakkında bilgi alan gençlerimiz, Kıraç eğitim modelinin yapayarak yaşayarak öğrenme ilkesine uygun bir gün geçirmiş oldular.

Keyifli gün boyunca Türkiye'nin en büyük üniversite anfisini, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de ders anlattığı anfiyi, üniversite kütüphanesini, seyir terasını, ünlü hukuk fakültesini, işletme fakültesini ziyaret eden gençler, tarihi adım adım koklama fırsatı buldular.

Öğrencilerimiz ayrıca, farklı bölümlerde hali hazırda eğitim gören üniversite öğrencileri ile gerçekleştirdikleri birebir sohbetlerle onların gözünden ders içerikleri, bölümler, mezun olduktan sonra hangi alanlara yönelebilecekleri konularında fikir alış verişinde bulundular.