Robotik Kodlama

Önümüzdeki 10 yıl içinde yazılım alanındaki gelişmeler ile birlikte "Nesinlerin İnterneti (IOT)" gibi konular ön plana çıkacaktır. Birbirleri ile haberleşen robotlar, içindeki sebzenin azaldığını anlayıp sipariş verebilen buzdolapları, artırılmış ve sanal gerçeklik (VR) teknolojileri ile geliştirilmiş üretim sistemleri ve eğitim teknolojileri hayatımız içinde yer alacaklardır.

Kıraç okulları olarak bu teknoloji treninin kaçırmamak ve öğrencilerimize kodlama konusunda yeni ufuklar açmak üzere “Robotik Kulübü” kurulmuştur. Robotik Kodlama dersi, kulüp faaliyeti kapsamında gerçekleştirilmektedir. Bu kulüpte öğrenciler açık kaynak kodlu mikrokontrolör tabanlı gerçek zamanlı robot uygulamaları yapmaktadırlar.

Ayrıca öğrenciler, yapmış oldukları bu robotlar ile Milli Eğitim Bakanlığı Robot Yarışması ve çeşitli üniversiteler tarafından uluslararası alanda düzenlenen yarışmalara katılacaklardır.