Kodluyoruz öğreniyoruz!

Bu eğitim öğretim döneminde başlayan kodlama dersleri, anaokulundan liseye kadar tüm kademe öğrencilerinden büyük ilgi görüyor. İlkokul 3, 4. ve ortaokul 5. sınıf düzeylerinde haftada bir saat ders olarak; ortaokul 6., 7. ve 8. Sınıf düzeylerinde haftada 2 saat kulüp faaliyeti olarak; Anadolu Lisesi 9., 10., 11. ve 11. sınıflarda haftada bir saat yine kulüp faaliyeti olarak verilen kodlama eğitimi hakkında konuşan Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Kader Yavuz şunları söyledi: “Kodlama dersinde, kendi sahne ve karakterlerimizi hem çizip hem de onları hareket ettirmek için kod yazıyoruz. Böylece çocukların kendi hayal güçleri ile kendi oyunlarını üretmelerini sağlıyor ve onlara problem çözme becerisi kazandırıyoruz.”

Anaokullarında ise 5-6 yaş düzeyinde haftada bir gün “Düşünme Becerileri” dersi kapsamında verilen kodlama eğitimi; çocukların analitik becerilerini geliştirmek, görsel ve uzamsal algılarının geliştirilmesini sağlamak, çok boyutlu düşünme becerisini geliştirmek, olaylara farklı bakış açıları kazandırmak ve bilgi işlemsel düşünme becerisi kazandırmak amacıyla veriliyor. Çocuklarda yeni dijital çağın okuryazarlığı olarak kabul edilen kodlama eğitimi anaokullarında bilgisayar olmadan materyallerle uygulanıyor.