Kıraç Okulları’nda öğrencilerin yetenek haritaları çıkarılıyor!

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oktay Aydın, Kartal’ın önde gelen eğitim kurumlarından biri olan Kıraç Okulları’nda “Yetenek Haritası Projesi”ni hayata geçiriyor.

Ülkemizde, birçok çocuk, yeteneklerinin farkında olmadan ve rastgele kararlarla kendine bir gelecek oluşturmaktadır. Oysa eğitimle ilgili bilimsel gerçekler ve dünyadaki gelişmeler, artık yeteneklerin çok daha önemsenmesi gerektiğini ortaya koymaktadır. Yeteneklerini tanıması, bir öğrencinin hem okul başarısı hem de gelecekte yapacağı meslek ve kariyerine ilişkin tercihleri açısından önemlidir.

Aynı zamanda Kıraç Okulları’nın akademik danışmanı olarak görev yapan Aydın tarafından geliştirilen “Yetenek Haritası Projesi”, çok sayıda eğitim kurumunda yapılan akademik danışmanlıklardan edinilen birikimle uzun yıllar emek harcanarak oluşturuldu.

Türk eğitim dünyasının en özgün ve inovatif çalışmalarından biri olarak dikkat çeken proje hakkında konuşan Aydın, “Bir ülkenin en büyük sermayesi insan yeteneğidir. Ulusal sınavların baskısı altında eğitim vermeye çalışan okulların en önemli görevlerinden biri, öğrencileri tüm yönleriyle tanıyarak, onlara ihtiyaç duydukları eğitimsel destekleri sunmaktır. Çocukların tanınması gereken en önemli alanlarından biri de yeteneklerdir. Kıraç Okulları’nda bunu başarmak istiyoruz.” dedi.

Kıraç Okulları’ndaki tüm öğrencilerin yetenek haritalarının çıkarılması ve yetenek danışmanlığı yapılmasını hedefleyen proje şu amaçlara hizmet ediyor:

- Öğrencilerin yetenek, ilgi ve yönelimlerini tespit ederek kendilerini tanımalarını sağlama

- Çocuklarının yetenek, ilgi ve yönelimleri ile ilgili olarak ailelere danışmanlık yapmak

- Öğrencilerin yetenek, ilgi ve yönelimlerini destekleyici eğitim almaları için yönlendirmeler yapmak

Geçmişten gelen değer ve birikimleri, vizyonuyla birleştiren Kıraç Okulları, her çocuğun yetenekli olduğu ve bu yeteneklerine uygun eğitim alma hakkı olduğu gerçeğinden hareketle, öğrencilerinin önünü açacak ve onları geleceğe hazırlayacak projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.