Kıraç Okulları Ata'nın huzurunda

İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen Ankara - Eskişehir gezisi, mini bir tarih yolculuğuna dönüştü. Anıtkabir başta olmak üzere, eski ve yeni meclis binalarını, Etnografya Müzesi’ni ziyaret eden öğrenciler, Ankara’nın tarih kokan mekânlarında dolaşma olanağı buldular. Bu anlamlı ziyarette tüm Kıraç Okulları’nın duygularına tercüman olan Okul Müdürü Banu Yalçın Anıtkabir özel defterine şunları yazdı: “Özel Kıraç Okulları olarak huzurunuza geldik. Söz veriyoruz; fikri hür vicdanı hür nesiller olarak ne senden vazgeçeceğiz ne senin eserinden. Rahat uyu, izindeyiz…”

Kıraç Okulları’nın organizasyonuyla 1-2 Aralık tarihinde gerçekleşen gezinin finali ise Eskişehir’de Porsuk Çayı’nda keyifli bir tekne turu ile oldu.