Kıraç öğretmenlerinden Web2 projesine destek!

Soğanlık İlkokulu Sınıf Öğretmeni Meral Kocaibiş ve Eyyup Genç İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Ayşen Tüfekçi kuruculuğunda 10.12.2020 tarihinde İlçemiz bünyesinde "Kartal Web2 Öğreniyor" projesi, farklı kademelerden olmak üzere Kıraç öğretmenlerinin de aralarında bulunduğu toplam 75 öğretmen ile birlikte eTwinning platformunda, iki ay sürecek şekilde uygulanmaya başladı.

Teknolojiye çok kolay ayak uyduran, özgüveni yüksek, analitik düşünme becerisi yüksek, istediklerinin ne olduğunu bilen, dikkat süreleri kısıtlı olmasına rağmen aynı anda birçok işi yürütebilme yetenekleri sayesinde bu açığı kapatabilen, yaratıcılığa ve yenilikçiliğe önem veren öğrencilere eski standart yöntemler istenilen etkiyi tam oluşturamamaktadır.

Bu nedenle yeni nesil öğrencilere yeni nesil yöntem ve metotlar kullanılması gerekmektedir. Bu amaçla Kartal eTwinnerlar'ına etiket başvurusunda bulunmadan web2 araçlarını aktif kullanarak eTwinning proje kurma, yürütme, kalite etiketi süreçlerini uygulamalı  eğitim şeklinde vereceğimiz işbirlikli projemizdir.

Beklenen Sonuçlar:

Ortaklar eTwinning projeleri hakkında bilgi sahibi olacaktır.

Ortakların Twinning projesi yetkinliği artırılmış olacaktır.

Ortakların yardımlaşma, paylaşım, işbirliği değerleri artacaktır.

Birçok web2 aracıyla ders içeriği üretilebilecektir.

Web 2.0 uygulamalarını kullanan öğretmen sınıfa getirdiği farklı aktivite, programlar ve ürünler sayesinde sınıfına canlılık getirecektir.

Web 2.0 uygulamalarını kullanan öğretmenin değerlendirme çeşitliliği artacaktır. Standart değerlendirmeye alternatif olarak ürün odaklı değerlendirme yöntemlerini kullanabilecektir.

Web 2.0 araçlarını kullanan öğretmen derslerinde daha güncel ve işlevsel içerikleri kullanacaktır.

Web 2.0 araçlarının çeşitliliği sayesinde öğretmen zaman ve mekan konusunda özgürleşecektir. Bu durumda öğretmen daha kısa zamanda daha çok bilgi verebilecek, değerlendirme aşamasındaki vakit kaybını da minimum seviyelere çekerek bu zamanı daha farklı etkinliklerde kullanma imkânı bulacaktır.