Kanguru Matematik Sınavı

Ortaokul öğrencilerimiz, her yıl mart ayının üçüncü haftasında gerçekleşen ve tüm dünyadan 6 milyona yakın öğrencinin katıldığı Kanguru Matematik Yarışması'nda, matematik becerilerini sergilediler.

Sınavda soruların öğrencilerin ilgisini çekcek, günlük hayatla bağlantılı ve hatta eğlenceli olmasına özellikle dikkat edildiğini hatırlatan yetkillier, bu şekilde kamuoyunda yaygın olarak kabul gören “matematiğin zor ve sıkıcı” olduğu önyargısının kırılması amaçlandığını belirtiyorlar.

Matematiği öğrenciler arasında daha popüler hale getirmeyi hedefleyen 26 Mart tarihli yarışmaya bu yıl Kıraç Ortaokulu'ndan toplam 39 öğrenci katıldı. Katılım sertifkalarını gururla kabul eden öğrencilerimiz, sınav organizasyonunu üstlenen matematik öğretmenlerine teşekkür etmeyi de ihmal etmediler.