İstanbul'un fethi mercek altında

Kıraç Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencileri, Panorama 1453 Tarih Müzesi ve Türk Dünyası Kültür Evleri'ne inceleme gezisine katıldı.

Öğretmenlerinin canlı anlatımıyla tarihi ilginç bir yolculuk yapan gençler, "Dünya Gücü Osmanlı Devleti" ünitesi kapsamında yer alan İstanbul’un fethi konusunu derinlemesine irdeleme fırsatı buldular. Bir çağı kapatıp yeni bir çağı açması yönüyle geniş bir etki alanı yaratan fethin sebeplerini, fetih sırasını ve sonuçlarını somutlaştırarak tekrar etme imkanına sahip olan öğrenciler, bilgilendirici bir gün geçirmiş oldular.

Gezi sırasında, Türk Dünyası Kültür Evleri’nde değişik coğrafyalarda devletler kuran Türklere ait kültürel ögeleri ile gelenek ve görenekleri de gören Kıraçlılar, bu devletlerle ilgili olarak farkındalıklarını arttırdılar.