Hayvanlar dostumuz!

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü, Kıraç Okulları öğrencileri tarafından coşkuyla kutlandı.

Ortaokul ve lise öğrencilerinin, hayvanlar yararına organize ettikleri kermes; veliler, öğretmenler ve öğrenciler başta olmak üzere herkesten büyük ilgi gördü.

Öğrencilerimiz, velilerinin yapmış olduğu yiyecekleri, evlerindeki oyuncak ve süs eşyalarını hayvan dostlarımız yararına satışa sundular. Satış yapan ve satın alan, herkesin ortak paydası olan hayvan sevgisi çerçevesinde şekillenen günün en karlısı şüphesiz hayvanlar oldu.

Öğrencilerimiz topladıkları paralarla aldıkları mamaları, hayvanlarla paylaştılar.

Hayvan sevgisini küçük yaşlarda öğrencilerine vermeyi ilke edinen Kıraç Okulları'nda benzer telaş, ana sınıfı ve ilkokul katlarında da yaşandı. 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında 1 ve 2. Sınıf öğrencilerimiz, getirdikleri 1 lira ile sınıf kumbarası oluşturarak etkinliğe destekte bulunurken ayrıca isteyen çocuklar doğrudan mama getirmeyi tercih ettiler.

Elde edilen gelir hayvan barınağının iyileştirilmesi ve Kıraç Ailesinin bakımını üstlendiği Darıca Hayvanat Bahçesinde yaşayan Kıraçmingo için kullanılacaktır. 

İlkokul 3 ve 4. Sınıf öğrencileri de “Canlıları bir gün değil her gün sevmek, korumak ve yaşama hakkına saygı duymak” düşüncesinden yola çıkarak "Hayvanlar Konuşabilseydi Bize Ne Söylerdi?" etkinliğini gerçekleştirdiler.

Destekleri için tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.