Doğada bir gün

Kıraç İlkokulu 2. sınıf öğrencileri, “Doğada Bir Gün” oyun programı kapsamında öğretmenleriyle birlikte Mihribat Korusu'na bir gezi gerçekleştirdi.

"Doğada Bir Gün"ün; çevre dostu ilköğretim çağı öğrencileri için, yaş özellikleri ve sınıf seviyeleri göz önüne alınarak kurgulanan, eğitici, interaktif, doğal, çevreyi koruyabilme eğitimi temalı 11yıldır uygulanan bir oyun programı olduğunu belirten öğretmenler, programın; yalnız çocukların katıldığı, öğretmenler ve liderler gözetimi eşliğinde, emniyetli bir ortamda gerekçekleştirildiğini belirtiyor.

Sağlık açısından tehlike arz edebilecek tüm ilaçlamalar yıl boyunca özenle takip edilir. Ayrıca etkinlik boyunca alanda ilkyardım için sağlık görevlisi bulundurulur.

“Doğada Bir Gün” alanındaki yürüyüş parkurunda, erguvan ağaçları arasında mevsimine göre çeşitli bitki ve canlı örnekleri görebilme fırsatı verir. Katılımcılar tüm aktivitelere öğretmenleri ve grup liderleri eşliğinde katılırlar.