Bilişim Teknolojileri

Bilişim Teknolojileri dersinde, öğrencilerimiz bilgisayarın nasıl çalıştığını, bilgisayarı oluşturan donanım birimlerinin neler olduğunu öğrenirler. Bilgisayarda bir işlemin nasıl gerçekleştiğini kavrarken, bilgisayarla birlikte kullanılan diğer donanım birimlerini de isimleri ve işlevleriyle öğrenirler. Kelime işlem programındaki becerilerini geliştirir, interneti etkin biçimde kullanmayı öğrenir, arama motorlarını kullanarak internette araştırma yapma, e-posta yoluyla iletişimi geliştirirler. Ayrıca öğrencilerimiz bu basamakta sunum hazırlama programlarıyla tanışırlar.

Amacımız, her öğrencinin bilgisayarı diğer derslerini destekleyici ve araştırmalarında kullanabilecekleri bir araç haline getirmelerini sağlamaktır. Bu doğrultuda, değişen ve gelişen teknolojiyi takip eden, bilgisayarın çalışma düzenini kavramış, bilgisayarda karşılaşacağı genel sorunlarla rahatlıkla baş edebilen, kelime işlemci ve sunum programlarını en etkin şekilde kullanabilen, interneti tanıyan ve amacı doğrultusunda kullanan bireyler yetiştirmektir.