Bilim, Yaratıcılık ve Yetenek Akademisi başlıyor

Her çocuğun doğuştan getirdiği bir takım farklı öğrenme ve öğrenme alanları dışında özgün özellikleri olduğuna inanan Kıraç Okulları, bu bakış açısına paralel yeni bir projeye imza atıyor.

Kıraç Okulları, üstün yetenekli çocukları daha fazla desteklemek, var olan potansiyellerini geliştirmelerine yardımcı olmak adına Bilim Yaratıcılık ve Yetenek Akademisi'ni (BİYA) hayata geçiriyor. Proje kapsamında üstün yetenekli öğrencilere yönelik hafta sonu ve hafta içi çeşitli atölyeler düzenenecek.

Kıraç Okulları'nda eğitim modeli ve yürütülen eğitim süreçlerinde de öğrencilerin bireysel farklarını dikkate alan farklılaştırılmış öğretim süreçlerini uyguladıklarını belirten Kurum Müdürü Banu Yalçın, şunları söyledi: "Biliyoruz ki bazı çocuklar daha hızlı öğrenebilirken bazıları biraz daha fazla tekrara ihtiyaç duyarlar. Bu ve benzeri durumlar normal kabul edilmekle birlikte bazen çocukların öğrenme potansiyelleri açısından farklar ortaya çıkabilmektedir. Okul ortamında çoğunlukla grupla öğrenme süreçleri esastır ve öğrencilerin akademik ihtiyaçlarına göre süreçler tasarlanır. Bu nedenle eğitimde BİYA önemli bir boşluğu dolduracak. Katılım koşulları uyan tüm öğrencilerimizi yapılacak çalışmalara katılmaya davet ediyoruz."

Program kapsamında; genel yetenek alanında (STEM-MAKER, Fen ve Doğa, Matematik ve Yaşam), müzik yetenek alanında ve görsel sanatlar yetenek alanında çalışmalar yapılacak.

Katılım Koşulları ve Açıklamalar

- Genel Yetenek Alanında katılmak isteyen öğrencilerimizin WİSC 4 testinden 120 puan almış olmaları gereklidir.
- Müzik ve Görsel Yetenek Alanında alan uzmanı öğretmenlerin yaptıkları sınavda yeterli kabul edilmeleri gereklidir.
- Yapılacak Çalışmalara katılım ücretli olacaktır.
- Kıraç okulları öğrencileri %10 indirimli olarak çalışmalara katılacaklardır.
- Genel Yetenek Alanı (cumartesi): 400 TL (aylık)
- Müzik Yetenek Alanı (hafta içi): 300 TL (aylık)
- Görsel Yetenek alanı (hafta içi): 300 TL (aylık)