Afet tatbikatında okulumuza tam not

Afet Tatbikat yılı olarak ilan edilen 2022'de farkındalık yaratmak amacıyla 4 Mart Cuma günü okulumuzda deprem anı ve tahliyesine dair tatbikat gerçekleştirildi.

Çök - kapan - tutun ve akabinde koşma - konuşma - itme - geriye dönme şeklindeki kapsamlı ve önemli tahliye kuralı üzerine bilgilendirilen öğrenciler, başarılı bir tatbikata imza attılar.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yurt genelindeki okullara gönderilen yönergede ifade edildiği üzere; olası afetlere karşı hazır olmak, birlikte çalışma kültürünü geliştirmek, koordinasyon içerisinde hareket etmekabiliyetini kazanmak ve geliştirmek, olası afetlere karşı müdahale etme becerilerini test etme vekabiliyet geliştirmek, planların uygulanabilirliğini ölçmek ve eksikleri tespit etmek ile afet müdahale planlarında gerekli güncellemeleri yapmak, toplumda bilinç oluşturmak gibi amaçlarla gerçekleştirilen farkındalık hareketine ilgi büyük oldu.

Öğretmenleri tarafından verilen brifingi harfiyen uygulayan Kıraçlılar, tatbikat için alarm çalar çalmaz okullarını mümkün olan en kısa sürede ve büyük bir uyum içinde tahliye ettiler.

Okul bahçesindeki toplanma noktasında bir araya gelen öğrenciler, afet bilinci konusundaki hassasiyetleri nedeniyle öğretmenleri tarafından tebrik edildiler.