Pandemi Önlemleri

Pandemi sürecinin etkileri azalmakla birlikte önemi ve riski hala devam etmektedir. Bu kapsamda, sorumlu bir eğitim kurumu olarak mevcut veriler ışığında gerekli tedbirleri en uygun ve hızlı şekilde almaya devam ettik, ediyoruz.

Salgının başladığı ilk günden bu yana öğretmenlerimizle çocuklarımıza, uzaktan da olsa dokunmayı başardık. Hem akademik hem de sosyal ve duygusal boyutuyla kendileriyle sürekli etkileşim içinde olduk.

Bu zorlu dönemde yapılan yoğun çalışmalar ile online dersler ve veli buluşmalarımız, sizlerden ve öğrencilerimizden aldığımız pozitif enerji ile son derece verimli geçtiği gibi aynı zamanda önümüzdeki eğitim öğretim dönemi planlamalarımız için ışık oldu.

Yeni normal döneme dönüş ve sosyal mesafe kuralları gereği okul içinde biyoloji, fizik, kimya laboratuvarlarımızı, fiziksel avantaja sahip bilim ve sanat atölyelerimizin olduğu alanlara taşıdık. Yeni ve daha geniş dersliklerimizi faaliyete geçirdik.

Her sabah çalışanlarımızın okula sağlık kontrolleri yapılarak kabul edilmeleri, tüm katlara çok sayıda dezenfektan yerleştirilmesi, bina girişinde dezenfektan paspasları konumlandırılması, yemekhane ve sınıflarımızda yeni yerleşim düzenlemesi yapılması ve okul genelinde uyarı - hatırlatma panoları yerleştirilmesi gibi bir dizi çalışmalarla yeni dönemde “mesafeli okul” anlayışına uygun bir düzen yarattık.

Kıraç Okulları Pandemi Öncesi ve Sonrası Akademik Çalışmalar ve İdari İşleyiş kitapçığı ile Kıraç Okulları Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Eylem Planı kitapçığına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Pandemi Öncesi ve Sonrası Akademik Çalışmalar ve İdari İşleyiş

Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Eylem Planı