Kıraç Bursluluk Sınavı (2021)

Kıraç Bursluluk Sınavı, Kıraç Okulları'nın Kartal kampüsünde 27, 29, 30 Mart 2021 ve 1, 2, 3 Nisan 2021 tarihlerinde gerçekleşecektir. Okulum Temiz Belgesini Kartal ilçesinde alan ilk sıradaki okular içinde olan Kıraç Okullarına girişte, pandemi koşulları gereğince maske ,sosyal mesafe ve  hijyen kurallarına titizlikle uyulmalıdır.  Bu sebeple, seyreltilmiş sınıflarda bursluluk sınavı yüz yüze uygulanacaktır.

Resmi başvuruların 17 Şubat 2021 itibariyle başlayacağı sınav ile ilgili detaylara aşağıdaki bilgiler üzerinden ulaşabilirsiniz:

- Bursluluk sınavına 2020-2021 eğitim öğretim yılında ilkokul 4. sınıfa; ortaokul 5, 6, 7, 8. sınıflara; lise 9, 10. ve 11. sınıflara devam eden öğrenciler katılabilecektir.

- Sınav soruları her sınıf düzeyi için 22 Ocak 2021 tarihine kadar olan MEB müfredat konularını ve kazanımlarını kapsayacaktır.

- Sınava katılmak isteyen öğrenciler,sınav başvurularını 17 Şubat 2021- 22 Mart 2021 tarihleri arasında sadece internet sitemiz üzerinden online olarak yapacaklardır.

- Öğrenciler sınav sırasında sınav giriş belgesini, resimli bir kimlik belgesini ve HES kodunu  yanında bulundurmalıdır.

- Sınava katılacak öğrencilerin sınav başlamadan 30 dakika önce okulumuzda olması gerekmektedir.

- Sınavda pergel, cetvel, hesap makinesi gibi araç, gereç kullanımına izin verilmeyecek, sınav salonuna cep telefonu, tablet gibi elektronik araçlar ile girilmeyecektir.

- Sınav başladıktan sonra ilk 15 dakika içinde gelen öğrenciler sınava alınacak, ancak hiçbir şekilde ek süre verilmeyecektir.

- Sınavın ilk 30 dakikası içinde hiçbir öğrencinin sınav salonundan ayrılmasına izin verilmeyecek, sınavdan çıkmak konusunda ısrar edenlerin sınavları geçersiz sayılacaktır.

Sınıf bazlı burs oranları dağılım tablosuna ve sınav başvuru formuna aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Bursluluk Şartnamesi (Anadolu Lisesi)

Bursluluk Şartnamesi (Ortaokul)

Önemli Not: Başvurunuz, ilk girdiğiniz bilgilere göre kayda alınacaktır. Bu nedenle formu bir kez doldurmanızı rica eder, mükerrer girişlerin olması halinde başvurunuzda ilk gönderdiğiniz formun dikkate alınacağını hatırlatırız.

BAŞVURU FORMU